20190210_200314

Alles blauw

Irritatie, dat is het vooral. Dat je je allerlei dingen voorneemt en die dan nauwelijks uitvoert. Discipline is dan het antwoord. Er zijn kasten met boeken volgeschreven hoe dat zou moeten werken, waar we psychologisch tegen aanlopen en hoe je dat kunt doen. David Allen, goeroe van Getting things done is op 23 mei weer even in het land om zijn befaamde productiviteitsmethode uit te leggen. Discipline, het is kennelijk niet iets dat in mijn DNA zit. Dus probeer ik van alles. Dit jaar heeft als thema “Executie”, en mijn werkmethode dit jaar is de Bullet Journal. Al een paar maanden. Het is de schuld van de stiften en de kleurtjes, de vrolijkheid. Dochter Aleida kwam daar happy mee aanzetten. Productiviteit mag best vrolijk zijn.

Eén van mijn pagina’s is een tracker. Iedereen is vrij om dingen te doen in zijn “dagboek”. Google “Bulletjournaling” en je komt de mooiste video’s tegen. Mijn tracker is simpel: dit zijn dingen die ik dagelijks wil doen, gehaald heb (blauw) of in het gefaald (rood). En vandaag, zondag 10 februari wil ik ze allemaal op blauw hebben. Dus is er een lange daily page gemaakt en ben ik aan de slag. Lekker productief zondagje. De afleidingen van de dag: veel internet, Grand Hotel Europa van Ilja Pfeiffer (begint nu leuk te worden), schaatsen en andere dingen die ik nog niet bedacht heb.

10:00 De prioriteiten van de dag lekker uitgewerkt in subtaakjes en symbolen. Ik heb het boek van Ryder Carroll, de bulletjournal goeroe, De Bullet Journal Methode er maar eens bijgepakt. De dailylog wordt gevuld met dingen rondom afstudeerstudenten projectplannen, teksten voor De Maatschappij, boven schoonmaken en lezen en toepassen van dat BJ-boek. ALLES BLAUW. Nu koffie.

16:00  Een sprintje na het schaatsen en het schoonmaken: de projectplannen van de stage- en afstudeerstudenten. Ik kan een paar dingen afvinken. Maar de echte uitdagingen gaan natuurlijk pas vanavond komen.

20:00 De laatste paar taakjes, een bullet point zetten, wat blauwe, nee wat zeg ik ALLE blauwe blokjes tekenen. De koffer staat klaar voor een HBO-ICT tweedaagse dus even mijn zinnen verzetten. Het is nog geen bedtijd, maar ik ga NIETS meer eten en GEEN alcohol meer.

22:00 De blogpost naar managementboek.nl voor het boek De Bullet Journal is er uit. Bijna bedtijd dus deze post met allemaal blauwe blokjes mag de lucht in en de foto naar Instagram.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes