persoon-zittend-leest-een-boek-gratis-foto

1e hoofdstuk weg, 3de artikel af, een Goede Pasen

Het eerste hoofdstuk van mijn boek is naar de redactrice. De lakmoesproef. Als dit goed genoeg is kunnen we hopelijk verder. Spannend. Artikel drie (van de acht is naar de redactie van Managementboek Magazine). Na Leiderschap in tijden van corona en De Ondernemersbiografie is het stuk over Ondernemen en duurzame bedrijfsmodellen gemaild. De eerste twee inmiddels mooi in print in een spread van drie pagina in het Magazine verschenen. Het kon zo maar eens serieus worden. Nu werd ik mij wel bewust hoeveel boeken ik gelezen heb, en nu bezig ben tot mij te nemen. Voor elk artikel een stuk of tien, om per thema uit het boek wat bij te lezen. Ze moeten dit jaar allemaal geschreven zijn (three down, five to go).

En in dat ene hoofdstuk voor het boek zitten al 25 titels gestopt van boeken die ik ooit gelezen heb. (jaja er komt een leeswijzer bij). Man wat bouw ik een bak latente kennis op. Aan veel heb ik niet zoveel. Heerlijk om over al die businessmodellen te lezen, maar ik hoef ze zelf niet te onderwijzen óf te hanteren in een eigen bedrijf. Idem voor het inrichten van een duurzame organisatiestructuur. Volgende artikel Teams en projecten, kijk daar kan ik in mijn werk wel wat mee.

Een boek waar ik persoonlijk direct weer wel wat aan heb is de nieuwe Cal Newport A world without email. Je kunt wachten op Bevrijd! de vertaling die in juni bij Business Contact gaat verschijnen. Maar als je ook maar een beetje onder email bedolven wordt of je er door gestresst voelt, grijp je kans (bespreking binnenkort op managementboek.nl/boeklog).

En nu even een paar dagen managementboek afkicken. Klara en de zon wacht, en 2034 over een grote clash tussen China en de Verenigde Staten van Amerika rondom Taiwan. De fundamenten van Ramsey Nasr ligt later deze week op me te wachten, samen met de nieuwe bundel van Bas Heijne. Ik vind ook nog wat van onze liberale samenleving.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes