monterotondo

Virtuele blik op Rome en IJslandse fjorden

Rond begin april begon ik de virtuele afdaling van de Monterotondo naar Rome. Het 80% mijlpunt is bereikt. Weer een boomgepland. De laatste kilometers door de straten van Rome en uiteindelijk het Vaticaan zijn aanstaande. En dat ruim 550 kilometer in de voetsporen van Franciscus van Assisi. Een route die ik wellicht, met mijn dochter in mijn kielzog, in de werkelijkheid ga lopen. Dan moet er natuurlijk wel meer dan 10km per dag gehaald worden.

Op ditzelfde moment ben ik bij de fjorden aan de oostkust van IJsland aangekomen. Precies op 50% van de hele route. Al vanaf het vertrekpunt lag aan de linkerkant het binnenland van IJsland met zijn vulkanen en gletsjers. En aan de linkerkant de vlakten vol gras en soms lava. Soms een lavameer bij Myvatn.  Pas vanaf dit punt, Fjardabyggo, wordt de route veel spectaculairder. Pas vanaf 70% van de route komen de grote toeristische attracties aan bod. En op rond 95% wacht een echt lava spugende vulkaan. Maar eerst zal Diamond Beach, een oud Amerikaans vliegtuig én spectaculaire opname landschappen gebruikt in o.a. Games of Thrones en Startrek verschijnen. Ik heb het vorig jaar allemaal met eigen ogen kunnen aanschouwen. Real spectacular.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes