20210314_104829

Myvatn en Assisi op één dag

In juli afgelopen jaar zat ik aan deze Myvatn, een vulkaankratermeer in het noorden van IJsland. Nu loop ik er virtueel langs. Wandelaars op de 1, de rondweg van IJsland zie je niet. Een enkele fietser soms. De afstanden zijn er groot, het terrein soms onbegaanbaar. Dwars door het binnenland reizen kan met een stevige 4-wheel of paard. De omgeving van Myvatn is fantastisch. Alles komt hier samen, vulkanen, meren, gletsjers op de achtergrond, stoom- en zwavelbronnen. Het meer zelf is een vogelparadijs. De vulkaankrater Hverfell is dominant aanwezig als je aan het meer zit. Gestold lavagesteente eveneens. De komende paar honderd kilometer gaat langs de oostkust van het eiland. Mooie en grillige natuur.
Mijn virtuele wandeling bij @the_conquerers_events bracht me toevallig ook bij Assisi. Daar ben ik nog nooit geweest. Ik wil daar zeker naar toe. De St. Franciscus route leidt je van Florence (traditioneel startpunt) naar Rome / Vaticaanstad, langs Assisi, de geboorteplaats van de Heilige Franciscus. Een wandeltocht van ruim 300 kilometer door de fantastisch landschappen van de Toscane en Umbrië. Dat moet toch fysiek wel te doen zijn. Of ik neem de korte route, Florence – Assisi 😊

Voor de liefhebbers of de mensen die zich wat willen uitdagen, er zijn sinds kort ook virtuele wandelingen beschikbaar naar de Kilimanjaro, door het Krugerpark en langs de Amerikaanse Pacific Coast (4000 kilometer, de langste die ze nu hebben). Enjoy.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes