Help ik word aangevallen door een spelletje!

Op Mijnkindonline.nl verscheen gister het postje Spelletjes websites zijn niet geschikt voor jonge kinderen.Tijdens college hebben we met verbazing gelezen en ons afgevraagd wat het onderzoek zou behelzen. De conclusie is namelijk: “Ze bevatten spelletjes die zeer gewelddadig zijn en schadelijk kunnen zijn voor jonge kinderen. “Wat jammer is in dit soort onderzoek is dat de vooringenomen conclusie van volwassenen al vast staat en alleen bevestiging zoekt. Het onderzoek is inmiddels te downloaden dus ik ga het dit weekend eens rustig lezen. “Het afgelopen half jaar hebben we onderzoek gedaan (kwantitatief en kwalitatief) onder 480 kinderen tussen 8 en 12 jaar en groepsinterviews gehouden met kinderen van 6 en 7 jaar.” Groepsinterviews met kinderen van 6 en 7 jaar! De afgestudeerde PABO-studenten in mijn groep krabten achter hun oren.
Angst, onbekendheid. De drijfveren van auteurs en onderzoekers op dit terrein zijn soms moeilijk te doorgronden. In een artikel getiteld The Day of Wrath has come ga ik in op het boek Grand Theft Childhood The Surprising Truth about violent video games and what parents can do waarin een aantal Harvard-onderzoekers de vloer aan veegt met alle onderzoeken waarin een relatie wordt geconcludeerd tussen het spelen van games met ‘gewelddadige’ content en verhoogd aggressief gedrag. Lezen dat boek! Een voorbeeld van gedegen onderzoek. En waar kinderen echt last van hebben: al dat geweld in gewone, grote mensen journaals.

Ik wil afsluiten met de aanbeveling uit mijn eerdere postje:
Dus ouders, u kunt gerust slapen als uw kind op de PC of gameconsoles aan de gang is. Wilt u wat rustigers in huis: Little Big Planet
(7+) gaat het helemaal maken. Volgens de makers is Little Big Planet
‘helemaal verslavend’. Maar goed, dan heb je dat weer! Verslavend.
Wellicht is het tijd voor een gezellig familiegezelschapsspel. Of voor
een boek.

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes