Bertrand-Portret-vrij-489x500

Bloggende docent bij werkenbijhogescholen.nl van start

De eerste blogpost als Bloggende Docent bij werkenbijhogescholen.nl is gepubliceerd. Als thema de drukte in de maand april die mij, en zelfs vele ervaren collega’s elk jaar weer overvalt. Werkenbijhogescholen.nl is het gemeenschappelijke platform waar alle hogescholen hun vacatures delen. Via deze site ben ik ruim twee jaar geleden zelf bij de HBO-ICT vacature van Windesheim aangelopen. En ja, wij hebben nog veel vacatures, zeven om precies te zijn. Want HBO-ICT is in trek voor voltijd en deeltijd opleidingen!

De deal met Zestor is dat je minimaal zes blogposts schrijft. Ik was van plan wat meer te doen want er is genoeg te vertellen over de inhoud van dit werk:) En dus mobiliseer ik collega’s om thema’s aan te dragen.

Thema’s om over te schrijven
Dat levert erg mooie reacties op: hoe ga je om met een stoere jongen (het zijn vooral mannen tussen de 17 en 25 bij HBO-ICT) die tijdens de les op de app leest dat zijn vriendin het uitmaakt en huilend de klas verlaat? Het mooie moment als docent dat je ziet dat het kwartje valt bij een student!Schrijf daar eens over Bertrand.
Over de rol en het belang van taal en coaching, want veel HBO-ICT docenten geven Nederlands en Engels. Vaardigheden als presenteren worden steeds belangrijker geacht door het werkveld. Goed kunnen schrijven ook nog.

Excursies: mooi thema voor tweede blogpost
Of over de mooie excursies die we organiseren naar het buitenland. Daar bezoeken ze ICT-gerelateerde bedrijven, ontmoeten in Roemenië leuke meisjes (ja de helft van de ICT-ers daar is vrouw) en zien hun Chinese mede-studentes weer in hun leef- en leeromgeving. Het worden plekken om af te studeren, of relaties voor het leven. En wij docenten, wij leggen de contacten, wij organiseren en we gaan natuurlijk mee op die trips. Dit wordt zeker het thema voor de tweede blogposts!

Mocht je zelf thema’s hebben (omdat je ook docent bent met ervaring) of vragen over het vak: neem gerust contact op.

 

,

One Response to Bloggende docent bij werkenbijhogescholen.nl van start

  1. Henrique 6 mei 2017 at 10:32 #

    Leuke blogpost! Succes!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes