Hulp bij lokale krant initiatief

Al een tijdje speel ik met het volgende idee: een weblogportaal voor mijn buurt, Leidsche Rijn in/bij Utrecht, misschien Utrecht zelf, waarbij lokaal nieuws (over fc utrecht, maar ook de kleinere voetbal of squashclubs, golfnieuws uit De Meern etc.) wordt samengevoegd met informatie over uitgaan en activiteiten (restaurants, disco’s film etc. etc.) Wie o wie heeft zin en mogelijkheden (contacten, geld maar vooral TIJD) om hier mee aan de slag te gaan. Een voorbeeld waar je naar kunt kijken is NorthWestVoice, maar als je andere kent hoor ik het graag.

als je kanalen kent, belangstelling hebt etc. zet wat in het commentaar of stuur een mailtje naar info@blogmania.qstart.me

,

4 Responses to Hulp bij lokale krant initiatief

 1. Anne 26 april 2005 at 15:52 #

  Bertrand, bedoel je iets als http://www.buurt-online.nl/utrechtstad/
  ?

 2. Bertrand 26 april 2005 at 19:02 #

  Ja, ik wist niet dat dit er was (slecht gezocht kennelijk) maar wat ik voor ogen heb is veel actiever, reclames, ervaringen op scholen en wijkverenigingen. Als je de weblogkaart van dit gebied bekijkt is het erg druk, veel nieuwe bewoners die sites opzetten als ze huizen gaan kopen etc.
  Maar bedankt voor de tip.

 3. Frankwatching 27 april 2005 at 00:51 #

  Bertrand en Anne,

  Er speelt nog een ander (groot) initiatief: http://www.onsutrecht.nl/. Ons Utrecht is een huis-aan-huiskrant een voorgekomen uit de wijkkrant Ons Eiland van het Utrechtse kanaleneiland. Op 23 maart is in Reclameweek aangekondigd dat “over enkele weken http://www.onsutrecht.nl de lucht in gaat”. “We brengen natuurlijk eigen nieuws, maar ik wil de site vrijgeven aan de Utrechtse bevolking. Men kan zijn eigen berichten plaatsen en reageren op anderen, als een soort weblog.” aldus Jan Boon (initiatiefnemer en ook de man achter de stadskrant, oplage 200.000 exemplaren per week).

  O ja, ik doe in mijn vrije tijd wel eens meer met weblogs, ben bovengemiddeld geïnteresseerd in de uitgeversbranche, heb in Utrecht gewoond en zit nog steeds onder de rook van… Is dat genoeg 😉

 4. Jan Boon 20 december 2005 at 20:43 #

  Beste Bertrand, wleiswaar met behoorlijke vertraging, maar in januari willen wij van Ons Utrecht toch echt beginnen met de start voor een weblog initiatief voor Utrecht.
  Jan Boon, Ons Utrecht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes