Web-log.nl groeit. Waarheen?

Logo web-log.nlDe web-log.nl – gemeenschap groeit als kool. Al meer dan 125.000 abc.web-log.nl in allerlei categorien. En Ilse staat aan de vooravond van vernieuwing en omwentelingen. Foto Paul Molenaar, Ilse MediaRegisseur Paul Molenaar maakte hier al enige tijd geleden op zijn weblog melding van. Op over.web-log.nl is soms ook interessant nieuws te lezen. Een van de eerste ontwikkelingen was het afsplitsen van alle 18+ (lees porno) weblogs naar erolog.nl. De eerste gemeenschap?
De volgende stap zal zijn de software aan te passen en daarmee de blogger meer functionaliteit te bieden (en hopelijk een betere gebruikersomgeving voor de bloggers).

En daarna? Laat ik een berekende gok maken:
integratie van verschillende blogs naar gemeenschappen (zoals de 18+ blogs) Waarom? Kijk Internet is zoeken en gevonden worden. Je lens zoeken naar interessante en belangwekkende informatie wordt door de toename van die informatie moeilijker en moeilijker. Dus als je bezoekers dit vergemakkelijkt door al die informatie samen te brengen in herkenbare gemeenschappen (trusted guides) dan is dit ook voor adverteerders zeer waardevol. Jackpot!
een zoekmachine, in ieder geval over de 125.000 web-log’s heen. En die is er dus nu al Blogsearch.ilse.nl (weliswaar in beta): (Proberen dus reacties naar weblogzoeker.web-log.nl)
Logo about.com integratie met startpagina.nl en nu.nl! Met deze scoop heeft Ilse goud in handen? Nieuws, kennisbomen (dat zijn de startpagina’s) en ervaringen bij elkaar gebracht in portals, gemeenschappen oid is voor (web) uitgevers heaven. En dan gaat het verdacht veel lijken op het erg succesvolle about.com

Wat houdt ze tegen?
Allereerst een hoop technologische vraagstukken (omschakelen van de software voor de web-log.nl accounts is maar een begin). Positionering van de gemeenschappen binnen de Sanoma-groep is een leuke andere (roofbouw op andere gemeenschappen bv de auto-gemeenschap en www.autoweek.nl).
En tot slot uitvoering natuurlijk. Van een startpagina is iemand eigenaar (en sommige hebben daar een aardige duit aan verdient). Ook van de gemeenschappen / portalen zal iemand eigenaar worden. Dat wordt een interessante organisatie (hebben we hier de Internet-uitgevers van de toekomst te pakken). En dat allemaal onder dak bij een ‘papieren’ uitgever.
Een succesvolle businesscase of een rampenscenario?

UPDATE: Paul Molenaar heeft een reactie gegeven op zijn weblog.

5 Responses to Web-log.nl groeit. Waarheen?

  1. Paul Molenaar 26 juli 2005 at 16:46 #

    Bertrand, interessante gedachtengang! Ben zo vrij geweest op mijn eigen log te reageren…

    Paul

  2. René 26 juli 2005 at 19:58 #

    Ik vind dit maar een deel van het verhaal. Zeker, Internet is zoeken en gevonden worden. Maar na dat zoeken wil je ook ergens uitkomen. Iets om te lezen. Tips, adviezen, wijsheid. En daarvoor kom ik maar zelden op sites van Ilse uit. Jij leest toch ook liever managementboeken dan het 125.000ste “ik ben dit weekend wezen fietsen!”-weblogje?

  3. Norman 27 augustus 2005 at 21:08 #

    Ik vind dit model veel te eenvoudig. Hoeveelheid bestaat als het gaat om weblogs niet. Er zijn misschien 140.000 weblogs op Web-log.nl, maar laten we dan wel eerlijk zijn. Een aantal daarvan is niet openbaar toegankelijk. Een aantal wordt door 1 persoon beheerd. Sommige staan na een paar maanden stil.
    Als we eens kijken naar wat cijfers van Nielsen Netratings, zie ik iets heel anders. De top 50 weblog sites bereiken 20% actieve internetters. Helaas weten we nu niet welke doelgroepen deel uitmaken van deze 29 miljoen unieke bezoekers.
    Ik denk dat zolang er niet meer duidelijkheid bestaat over de bezoekers, adverteerders heel voorzichtig zullen zijn. Zeker als andere media daar wel duidelijkheid over kunnen geven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes