Misschien niet het beste advies?

BlogbookWeblog-adviseurs bestaan er natuurlijk inmiddels ook. Van B.L. Ochman ontving ik vorige week het ebook What could your company do with a blog? . Veel info, en heel veel uitgewerkte casussen. Toeval of niet, een paar dagen later kwam ik haar naam tegen in het artikel Blogging as You Go Belly Up in BusinessWeek over de eerste blog waarin een bedrijfsfaillisement werd beschreven, door de directeur/eigenaar. Paul Purdue van iFulFill.com had de adviseur ingehuurd om meer presence op Internet te krijgen. Een blog was het resultaat.

“iFulfill.com president Paul Purdue’s weblog about innovation, growth, values, and fulfillment in running a multimillion dollar internet company and still having a family life.”

Maar door een slechte IT-implementatie en mismanagement ging het zeer snel mis met iFulFill. Ontevreden klant, schuldeisers, onslagen personeel en uiteindelijk sluiten. En de blogger blogte door! Paul heeft nu tijd voor andere zaken, bijvoorbeeld zijn gezin.

Het zijn ook niet de voorbeelden van advies dat je graag als adviseur ziet.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes