Web 2.0, Internet2, Life 2.0

Veel discussie in de blogosfeer over het Web 2.0-concept dat Tim O’Reilly aan het propageren is. Met hem is in de laatste Wired een interessant interview te lezen. Dit geeft een goed inzicht in de filosofie achter Web 2.0, eigenlijk achter geheel Internet.
Frank heeft recent weer een mooi overzichtsdocument gemaakt over het Web 2.0-verhaal. Daar kunt u dus voor de basics terecht.
De laatste info en trends kunt u vinden op de Web 2.0 Conference-site.
Meer 2-versies zijn te vinden in Internet2. Heel druk wordt er door een groot consortium gebouwd aan een nieuw Internet. Een nieuwe snellere structuur. De basis van alles wat met Internet nog gaat gebeuren vindt zijn basis in breedband. In Broadband Explosion Leading Thinkers on the promise of a Truly Interactive World komen de kansen van breedband uitgebreid aan de orde. We ain’t seen nothing yet, is mijn samenvatting. Frank ziet in Life 2.0 dat zijn leven de laatste jaren flink op zijn kop is komen te staan. Dat gaat nog voor veel meer mensen, in werk en prive, het geval zijn als allerlei nieuwe mogelijkheden van samenwerking (sociale netwerken, MSN, Spaces, Hyves, OpenBC), digitalisering en concepten te voorschijn komen.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes