@Wired #iPad #update #fail #trust

Ik ben pissed. Mijn Wireds op de iPad zijn gejat. Door Wired zelf!

Bijna vanzelfsprekend laat ik mensen vaak de schoonheid van de iPad zien. Op mijn lijstje ‘dit moet je echt zien‘ staan verhalen uit Wired (natuurlijk één van de eerste), The Project (mooie verhalen en steeds nieuwe opmaaktechnieken) en Omega Lifetime. Naast allerhand games etc. biedt de iPad door integratie van allerlei contentvormen voor printuitgevers een hele dimensie voor  innovatie. Maar gister werd mijn vertrouwen in dit model wat geschaad. En dat door Wired die als één van de eerste het tabletmodel hebben omarmd.

App-container waarbinnen een blad gedownload en geïnstalleerd moet worden (dat tevens als een soort leesplank dient) is vernieuwd. Binnen de App Store download je de nieuwe App en all well. Maar niet na de laatste upgrade van 23 maart. De eerder gedownloade magazins waren weg, alles dient opnieuw gekocht te worden. Een foutje bedankt, maar wel een belangrijke: hoe veilig is mijn content? Wat kan ik eigenlijk met al dat materiaal op mijn iPad (lees tablet) als de App eromheen niet meer goed functioneert?

Bladen zijn dus veilig, zolang de app eromheen goed functioneert. En dat is zelden (want door programmeurs vervaardigd) in de handen van de uitgever. Ander volk en geen relatie met de doelgroep, de lezer. Verder verbaast het mij dat het zo weinig ophef oplevert. Op de Wired site geen meldingen. Laatste nieuws is bijna humoristisch (meer dan een jaar oud):

On Ted: “Chris Anderson (of Wired) says on stage: We think the tablet is the future of magazines. Flexibility in design, plus interactivity.” (He’s holding the March 2010 issue of Wired.)
Wel kritiek op wat blogs en op de Apple Wired page, maar toch op tienduizenden maandelijkse downloads? Wat zegt dat dus precies?

Wired zet wel iets op de Apple downloadpage :
Dear Readers: We realize that there are some bugs in this version of the Wired app. We are currently working on a fix, and hoping to have it ready as
soon as possible. We apologize for the inconvenience — for now, please don’t download this update. If you have already accepted the update and are
having problems, please go to http://www.wired.com/about/feedback/.

Please don’t download this update??? Then don’t make it available, you stupid.

Goed frustratie genoeg. Het komt wel goed. Maar een knauwtje, dat toch wel.

Update: Mailtje gehad van Wired binnen 24 uur. Nogmaals op de Buy – knop drukken. Het vereist moed, maar de Wired zullen weer gedownload worden en ze blijken al betaald:) Nu nog  de vraag welke nummers had ik ooit aangeschaft?

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes