Psychologie van het belonen (1)

Vorig jaar, in augustus in Friesland in een boomhut, bedacht ik Burtsayshowdy. Een plek om de speelervaringen met Frontierville te gaan posten. Educatief verantwoord en onderhoudend. Het is er niet van gekomen. Frontierville ging me echt te rap (wil je dat volgen moet je wel heel veel speeluren maken, en een enorm aantal clicks, burenruzies etc overleven) en daarna kwam Cityville. Voor de makers van Zynga petje af, want ze creëren keer op keer een social media game met in een paar maanden tientallen miljoenen spelers.

Ik heb Burt aangemaakt als speelaccount om met name de functie van belonen te bestuderen. Met name de psychologische kant, want dat onderscheid naar mijn mening de sociale games: een zeer sterke nadruk op kleine, frequente en positieve beloningen. Nu wordt het tijd om wat beloften in te lossen en alle opgedane kennis vast te leggen. De komende dagen zet ik mij aan het schrijven van speelervaringen met belonen. En waarom we dat zo belangrijk vinden! Een kijkje in de keuken van B.F. Skinner, de godfather van het behaviourisme (‘power of positive reinforcement’ ) van game-mechanismen en beloningssystemen. E

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes