logo038gamespoweredby

Het schooljaar staat op springen van de activiteiten

Begin september starten alle opleidingen op Hogescholen. In mijn geval (Windesheim HBO-ICT) nemen verse derde -en vierde jaars studenten plaats in de keuzesemesters Entrepreneurship en Serious Gaming.

Met een succesrate van ruim 20% is het EP programma afgelopen twee jaar gedraaid. Bijna 1 op de 4 studentenprojecten zijn bedrijven geworden met omzet, klanten en medewerkers. Een boeiend en zeer actueel programma is de reactie van studenten én van buitenstaanders. Het hele programma is hier te lezen. Veel aandacht voor strategie, technieken, werken aan het team en onderzoek doen. Maar vooral beginnen met je doelgroep en je product.
Bij Serious Gaming gaan we samen met Cibap in hun Ontwerpfabriek met meer dan 45 studenten starten. Oude (0.a. Politie) en nieuwe opdrachtgevers (o.a. Fiod) worden aan studententeams gekoppeld die in 20 weken een gameconcept en werkende game kunnen opleveren. Ook dat lukte de afgelopen twee jaar ruim 15 keer. (bekijk hier de afgeronde projecten)
Dit semester speciale samenwerking voor Virtual Reality projecten. En we hebben twee game studios ruimte te geven aan hun eigen project. Het team van Transport Mayhem (link) kan werken aan een eerste versie. En hun bedrijf.

In mijn activiteitenpakket zit dit jaar ondernemend docent zijn. Dit houdt in docenten te ondersteunen en stimuleren meer aan een ondernemende houding te werken. En studenten te helpen om hun bedrijf te starten. Er zal dit schooljaar toch echt een Techcampus starters locatie komen.
En als sidekick project zijn de eerste handjes op elkaar voor het Techatelier. Meer hierover volgt als er een locatie geregeld is, een projectplan en –team en studenten aan het werk zijn. Geef me een maandje op 3 J

Kortom het belooft een leuk, afwisselend, leerzaam en productief jaar te worden in een prettige werkomgeving met een mooi HBO-ICT team van collega’s.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes