Leesvoer voor de komende weken

Making ideas happenDrie maanden geleden had ik dappere leesplannen. Plannen dus en daar is door de tijd en nieuwe aanvoer natuurlijk een gedeeltelijke streep door gezet. Wel uitgelezen:

Fun Inc. Tom Chatfield, leuk boek over belang van gaming in onze samenleving (***);
The Master Switch, Tim Wu, een fantastisch boek over de ‘dictatuur’ van Amerikaanse bedrijven in de media (op dit boek kom ik binnenkort terug want dit was erg indrukwekkend en ook wel verontrustend)
Program or be programmed, Douglas Rushkoff, een klein must boekje (van dit boek heb ik weinig begrepen. Iemand die me de essentie uit kan leggen?)
A theory of fun, Raph Koster, in mijn gaming leertraject lijkt dit boek te moeten gelet op alle kuddo’s die dit boek online krijgt (***).

Natuurlijk is er van alles tussen door ‘gezwommen’. Met veel plezier heb ik Crash of the Titans van Greg Farrell gelezen. Veel adrenaline en superego gedrag bij het sterven van zakenbank Merrill Lynch. Making ideas happen door Scott Belsky (sbelsky.prosite.com ) vind ik een beter boek dan Poke the Box. Een beetje schreeuwerig laatste boek van Seth Godin. Ik heb er hier al het één en ander over geschreven. Poke en het Domino Project  zijn wel interessante cases voor de uitgeefindustrie.

Deze maand wat minder ambitieus dus: Mobilize: Strategies for Success from the Frontlines of the App Revolution (mooie titel toch) van Rana June Sobhany, eindelijk Kevin Kelly’s What technology wants lezen. En zo naar bed met Flash Foresight door Daniel Burrus. En in boekendromenland komt iSteve (de eerste geautoriseerde biografie van Steve Jobs van de hand van de grote biograaf Walter Isaacson) er al aan, de Google biografie In the Plex van Steven Levy en Idea Man de autobiografie van Paul Allen hangen al in de lucht. Een mooi biografie seizoen komt er dus aan.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes