Een geheim….


Aan tafel van De Markies in Vleuten ging het eerst over The Secret. De jury van het Managementboek van het Jaar 2008 was bij elkaar om van longlist met 56 boeken naar de shortlist van 6 te komen. The Secret is een soort van hot als gerenommeerde managementadviseurs er belangstelling voor gaan tonen. Toevallig deze week zit de film als kadootje bij de HP/De Tijd. Een blad waar ik van dacht dat deze al niet meer bestond, stimuleert dus de wet van de aantrekkingskracht. Mooi. (PS meer secret is te vinden in recent uitgekomen boeken als Het geheim van The Secret door Patty Harpenau en Rules of Renegades door Christine Comaford-Lynch.
Een bijzonder proces, die selectie van 56 naar 6: ieder jurylid heeft een stapel van rond de 12 werken beoordeeld en legt zijn aanbeveling op tafel. Eventueel een keuze voor de reservelijst. Eén boek maakte veel discussie los (tussen het hoofdgerecht en dessert van creme brulee met steranijs en witte chocolade-ijs). Welk boek dat was mag ik niet onthullen. Vanaf 1 februari is de shortlist bekend en kunnen de weddenschappen geopend worden. Tot die tijd lezen wij alle zes de werken en komen binnenkort weer samen.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes