De vluchtkoffer staat klaar!

Sinds vorige week staat de vluchtkoffer klaar. Ik heb iedereen thuis en in mijn sociale omgeving (de buren vooral) ingelicht over de situatie: ze kunnen komen, bij avond en mij uit mijn bed lichten, mijn laptop in beslag nemen en het huis omkeren op zoek naar provocerend- en bewijsmateriaal. En met mij Paul en Gert. Wij van Flabber wisten wie Gregorius Nekschot is. Hij is al jaren graag bekeken cartoonist op MaCa, Maandag Cartoondag.
Ik ken hem niet persoonlijk natuurlijk, ik verschuil mij even bij voorbaat achter het “grote juridisch geheel”. Wij hebben 3 jaar niet meegewerkt aan het onderzoek van het OM. (zijn ook nergens om gevraagd natuurlijk, (het onderzoek van het OM heeft veel weg van klassieke dictatoriale geheime diensten.)) Sinds de arrestatie en opsluiting van Gregorius is het gedaan met de vrijheid van meningsuiting. Zonder protest van iedereen is hier een precedent geschapen. Een historisch precedent want Nederland is altijd de vrijhaven geweest van anders gezindten. Zo zijn wij ook groot geworden met o.a. Hugenoten, Vrijmetselaars etc. Nu gaan we opeens op Afghanistan lijken, en dat is te gortig. Protesteer, ga de straten op, roert u want vorige week is het Gregorius om een cartoon, morgen bent u het om een tekstje, telefoongesprek of omdat u toevallig om Gregorius Nekschot hebt gelachen!!
Humor, christenen hebben er nooit kaas van gegeten! Kader Abdolah wil jij Het Groot Moppenboek voor Christenen schrijven nu je klaar bent met het toegankelijk maken van de Koran!

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes