2008 voorbij, 2009 een nieuw jaar

De beste wensen voor alle lezers, vrienden en bekenden! Dat jullie krijgen wat je wenst en je toekomt. 2008 heeft me geleerd dat je dat nooit altijd zelf in de hand hebt, maar wel er veel aan kunt doen om er bovenop te komen.

Nu even terugkijken naar de hoogte- en dieptepunten. Het was een zwaar en ingewikkeld jaar. Veel dingen niet bereikt, zoals Flabber.tv. Veel dingen wel bereikt zoals een docentenbaan bij het Kenniscentrum Pedagogiek in Zwolle aan Master Mediapedagogiek en werk op fietsafstand in Utrecht. Privé hebben Mariska en ik een verbouwing overleefd. Altijd een aanslag op een relatie. En de (on)werk stress van twee volwassenen met vier kinderen. Op die van mij ben ik dit jaar extra trots: Fabian met zijn HAVO-diploma en nu VWO (want ja hij wil studeren) en Aleida met het (eindelijk) halen van haar propedeuse. Knap van de kinderen. Sanne die naar de Havo kan (als ze de klik heeft) en Laura met haar Gymnasium brugklas. Over haar optreden in Editie.nl (zie ook postje Yoo Geyle Gymbitch) wordt in Utrecht nog nagepraat.

Op het publicatiegebied stond mijn eigen dossier Wegen naar Boeken centraal. Veel gelezen, te weinig geschreven. Achtergrond artikelen vereist een heel ander ritme dan blogpostjes. In het kader van managementliteratuur mag het lidmaatschap van de jury van het Managementboek van het Jaar 2009 natuurlijk niet ontbreken. Gebieden die ik dit jaar aan mijn belangstellingsgebied heb toegevoegd zijn economie en onderwijs (2.0/vernieuwingen in.) Postjes op dit gebied die van interesse kunnen zijn zijn Onderwijs 2.0 en Alan Greenspan heeft het gedaan. Het interessantste boek van het jaar The Pirate’s Dilemma (zie weblog) van Matt Mason i.c.m. Remix door Lawrence Lessig.

De goede voornemens. Niet. Want dat moet je volgens de psychologen pas in het voorjaar doen. Maar gek, ik ga het me niet meer laten maken. Gek zijn is gezond. Eten en lachen ook. Liefde maakt mooi. En sex natuurlijk, alcohol op zijn tijd ook.

2009: maak er wat moois van. Als we elkaar tegenkomen, mooi. Mail, twitter of reageer.

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes