Financiële crisis scoort hoog bij uitgevers

Terwijl ik nog zit te malen en te slijpen aan een achtergrondstuk voor Boekcover met de boeken Het succes van geld van Niall Ferguson en het fraaie The world is curved Hidden dangers to the global economy van David Smick, stromen de financiële boeken het huis binnen. Sommigen briljant getimed, anderen minder. Het risico van de uitgever natuurlijk.Van goede timing getuigt Lords of Finance The bankers who broke the world door Liaqouat Ahamed. Het verhaal van de vier internationale bankiers van de grote centrale banken die in de jaren twintig, gedreven door hun ego’s, het monetaire stelsel opbliezen waaruit de grote crisis voortkwam. De moeder aller crisissen zeg maar. Smick betoogt in zijn boek overigens dat de macht van de centrale banken in de huidige globale economie veel beperkter geworden is. De talloze en soms nutteloze renteverlagingen van de laatste maanden tonen zijn gelijk. Of iemand op dit moment zit te wachten op het boek Philanthrocapitalism How the rich can save the world and why we should let them van Matthew Bishop & Michael Green is een geval van slechte timing. Tuurlijk, laat ze maar zullen we eerst eens focussen op de gevolgen van de crisis voor de normale mens!


, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes