Na een dag studenten: vol met ideeen

Omdat ik mijn Master Mediapedagogiek studenten aan wil sporen tot bloggen en twitteren, moet ik natuurlijk zelf ook mijn steentje bijdragen. Zo’n dag als vandaag is weer vol indrukken. Ze zwermen inmiddels allemaal uit naar projecten en dat is leuk om te zien. Er wordt getwitterd dat een lieve lust is. Leuke discussie op zo’n dag: de 360 graden webcam doet het helaas niet (iets met ip adres, maar Bram weet het fijne) maar wat nu als je webcams in een klas van een lagere school hangt. Wat gebeurt er dan. Ik vroeg dat in het kader van bv het thema van het boek Tactical Transparency van oa Shel Holtz. Hoe transparant wil ons onderwijs zijn? Welke regels zouden er gelden? Willen docenten wel meer transparantie? De discussie werd ook gevoerd in het kader van een bezoekje dat we willen brengen aan het ‘multimedia laboratorium’ dat Hans Mestrum aan het opzetten is binnen de HAN. Al die vernieuwing en openheid: wat vindt het onderwijsveld daar nu van?

Met Bram een leuk gesprek gehad over zijn project: innovatie voor dyslexie-patienten met drie tijdshorizonnen: nu, over twee en vijf jaar. Een dapper onderzoek. Bram zoekt nog een sparringpartner binnen bv de universitaire wereld die op het gebied van dyslexie kennis / netwerk heeft. Wie helpt!!
Misschien geen reclame, maar Bram legt in zijn recentste postje een link tussen Andre R. (zie foto) en internet pedofilie. Andere openbare bloggers (Carola alleen binnen Hyves.): Jeroen Gerth (Bertrand is niet stom!), Nancy op haar persoonlijke blog en mediapedagogiek weblog, Nienke is de Mediapedagoog. Hendrik “Zinaz” van Zwol heeft een blog, maar die lijkt in ruste. Een aantal studentes moet nog in beweging komen, maar een begin is er.

Volgende week doen Jeroen en ik een intro lifehacking als basis voor een eventueel college van Martijn Aslander, En n.a.v. een modelletje uit Me the Media duiken we in The Semantic Web. Goede reden om het boek Thinking on the Web over Berners-Lee, Gödel and Turing van Alesso eens te lezen. Zo leer ik ook weer wat. Web 2.0 the social web; web 3.0 the semantic web. En dat allemaal tbv het pedagogische umfelt!


, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes