DSB gepiepeld?

DSB ScheringaDe laatste dagen druipt het gepiepel en samenspanning tegen de DSB in het algemeen en Dirk Scheringa in het bijzonder eraf. Ik wil het geen hetze noemen maar de old boys hebben na de directe aanval van Lakeman toch een makkelijke prooi gevonden. Kijk ik ben geen voorstander van “over lijken” verkoop mentaliteit, maar het is natuurlijk bijzonder wrang dat op de dag dat de curatoren faillissement aanvragen de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een vertrouwelijk (haha anno 2009) rapport aan de minister onthult dat 80% provicies bij alle aanbieders van koopsompolissen normaal is. Lees voorgaande zin nogmaals en bedenk welke consequenties dit ZOU moeten hebben. Maar de DSB (en haar kielzog lenen.nl ,Frisia en Becam) waren een makkelijke prooi. Dat zegt overigens ook wat over de communicatie van de DSB als deze info al jaren bekend is, Maar ook over minister Bos die dit al jaren van zijn AFM had moeten weten. Ook de “nette” verzekeraars als Interpolis en Delta Lloyd moeten eens kritisch doorgelicht worden

Ergens worstelt een rechter met de vraag of hij de DSB failliet moet verklaren? Los van de 2.000 medewerkers en duizenden polishouders die dan nooit een goede regeling krijgen, 400.000 klanten die een probleem hebben, heeft deze affaire een aantal misschien bedoelde neveneffecten: lenen zal nooit meer (zo) makkelijk zijn. Dit zal effecten op de bouw hebben, en zeker ook op de huizenmarkt. Minister Bos is niet in staat gebleken om de enorme fondsen waar de banken nu op zitten (in het geval van de ABN en Fortis belastinggeld) uit te laten stromen naar particulieren en bedrijven. In tijden van crisis moet het geld rollen, regel dat dus.

Kortom Wellink en Bos hebben een beerput opengetrokken, een ondernemer (zo zie ik Scheringa) onderuitgetrokken met te weinig argumenten voor dit paardemiddel. Achteraf zullen ze gelijkhebben: de bank was niet meer te redden. Zij hebben zeker de laatste zet gegeven. Vanuit mijn ondernemersschap: Dirk sterkte!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes