Sterke toename autisme in Amerika

Understand___boy_with_autism“Het aantal Amerikaanse kinderen bij wie autisme is vastgesteld, is de laatste jaren sterk gestegen. Volgens onderzoek van de Amerikaans GGD’s had in 2008 één op de 88 kinderen van 8 jaar autisme. Dat is een toename van 78 procent in 5 jaar.
Van de jongens was 1 op de 54 autistisch, van de meisjes 1 op de 252. Van deze kinderen heeft 38 procent een IQ onder de 70, waarmee ze worden gekwalificeerd als zwakzinnig.
Ook in andere westerse landen is het aantal vastgestelde gevallen van autisme de laatste jaren sterk gestegen. De Hersenstichting schat dat in Nederland 1 op de 100 kinderen een vorm van autisme heeft.

Vroegere diagnose
De toename komt voor een deel doordat de stoornis eerder wordt herkend dan vroeger. Maar onderzoekers sluiten niet uit dat ook andere factoren een rol spelen.
Het werkelijke aantal kinderen met autisme ligt mogelijk nog aanzienlijk hoger dan de cijfers aangeven. Bij recent onderzoek in Zuid-Korea bleek dat tweederde van de kinderen met autistische verschijnselen geen diagnose heeft. Volgens dit onderzoek had in werkelijkheid 1 op de 38 Zuid-Koreaanse kinderen autisme.

De Amerikaanse belangenvereniging Autism Speaks spreekt van een epidemie. Volgens de vereniging geeft de Amerikaanse samenleving inmiddels 126 miljard dollar per jaar uit aan de zorg voor mensen met autisme; drie maal zo veel als zes jaar geleden.”

Bron: nos.nl vrijdag 30 maart 2012

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes