Zaterdagmorgen in VK Magazine creativiteit zoeken

covervk2510

Geen gedoetjes. Een rustig kopje koffie, de laatste CD, Nostalgia van Annie Lenox via Spotify en de Volkskrant Magazine. En eens een creatieve bril op. Interesse, huiswerk, noem maar op. Een oudere schrijfster, Tessa de Loo, aanstormend talent toen ik Nederlands studeerde. Ze maakt haar geest los door te wandelen. Kijk!

De jonge dames Van den Bosch, sieraadontwerpsters. Op de foto twee frisse jonge vrouwen met een lijst waarin een ketting prijkt dat lijkt op bloedkoralen. Zo ken ik hem van mijn moeder. Een Zeeuws pronkstuk. Het blijkt van veren. Maar het mooiste vind ik de lijst als verpakking. Een mooi product verdient een mooie verpakking. Ook vertellen de dames waar ze hun inspiratie vandaan halen. Creativiteit is ook goed om je heen kijken en goede voorbeelden tot je nemen.

De hoofdmoot is wel het interview met Peter Buwelda. Waarom denken mensen die de creatieve industrie betreden dat ze moeten of kunnen solliciteren? Een schrijver schrijft, zoekt een uitgever (of regelt het zelf) en vindt publiek. Buwelda weet dat daar risico’s aan verbonden zijn. Zoals niet verkopen. En jaren in isolement stoeien met je creativiteit en dan een boek publiceren dat tegenvalt. Voor schrijver is er wel een duidelijk, maar afkalvend platform: de wereld van redacteuren, uitgevers, fysieke en online boekhandels, boekenbladen en websites en verkiezingen. Er zijn creatieve industrieën waar dat allemaal nog niet voor geregeld is!

Tot slot valt het “samen even zitten” op van de keukenbrigade van De Leest in Vaassen. Verrijkt met drie Michelin sterren, eten ze tussen lunch en diner lekker een uurtje samen. Zelf gekookt, voedzaam en simpel. Alle neuzen dezelfde kant op. Om daarna gezamenlijk hun internationale clientèle te verwennen. Creativiteit is ook met zijn allen hard werk en rustmomenten creëren.

Prettige creatieve zaterdag!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes