lesmiserables

Vier nieuwe kwartalen in 2020, vier nieuwe literaire hoogtepunten

Mijn 100 boeken leesavontuur gaat in 2020 gewoon weer verder. In afgelopen jaar heb ik me niet echt gehouden aan mijn voornemens. Dus in 2020 gebruik ik een hulplijn: een leesclubje. Clubje, want het bestaat op dit moment niet meer uit mijzelf en dochter Aleida die (gelukkig) het Weegenaar boekenlees DNA heeft geërfd. Mooi,  er staan veel mooie boeken in de kasten. Het voornemen, want meer is dat clubje nog niet, om regelmatig bij de Starbucks te gaan zitten lezen en kletsen over de boeken die ter hand genomen zijn. In kwartaal 1 gaan we ons storten op de Franse romantici: Flaubert en Hugo. Aleida is gevallen voor de Penguin Hardback Clothbound Classics . We vangen de leesclub aan met Les Miserables van Victor Hugo.  Dan kan Madame de Bovary en Notre Dames de Paris volgen.

In kwartaal 2 wil ik een kleine achterstand inhalen van grote, dikke Nederlandse romans. Wat Jeroen Brouwers bijvoorbeeld. Kwartaal 3 gaat in het teken staan van de familie Mann. Vader Thomas en zijn literaire kinderen : Erika, Klaus en Golo. Er is een mooie bio verschenen een paar jaar geleden.

Het laatste kwartaal staat nog open voor keuze: Iwan Toergenjew (mede n.a.v. het boek Europeanen van Orlando Figes) of Virginia Woolf. Van die laatste heb ik inmiddels een hele lijst met titels verzameld. De denkbeeldige kogel gaat in de zomer wel door de kerk. Eerst maar netjes een paar klassiekers van Franse bodem gaan lezen.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes