routemountfuji

Virtual Challenge, spelenderwijs wandeldoelen halen

Om mijn bewegingsdoelen te behalen zet ik vanaf 1 januari Virtual Challenges is. Het is een (in ieder geval voor mij) uitdagend spelconcept: de registreert je fysiek gewandelde, gefietste en/of hardgelopen kilometers op een virtuele kaart. Ik ben over stag gegaan voor de challenges van The Conqueror Events.
Onderstaande is verder GEEN promo-verhaal of gesponsorde content!
De eerste route was “beklimming” van Mount Fuji. Je volgt het oude pad van de monniken. Een aantal jaren geleden heb ik ook deze klim gedaan (wel met de bus naar de 5de ring 🙂 ) en de toeristische route (de Conqueror volgt de oude route).

En 7 dagen en 75 kilometer verder is de keuze which next?

Dit concept is superslim en leerzaam voor mijn Game Studio-projecten als het gaat over motivatie en belonen. Je kunt de route alleen lopen of met een team. Je stelt doelen en wordt gedurende de hele route gemotiveerd met briefkaarten, mijlpalen en uiteindelijk een medaille. Tussendoor werk je ook nog aan een goed doel (naast je eigen gezondheidsdoelen natuurlijk) doordat je op de route 5 bomen plant. En je kunt waar je loopt bekijken via Google Streetview, wat een super optie is (jammer dat de Google mensen Mount Fuji hebben opgenomen toen er mist in het dal was. Het uitzicht vanaf de top is op een heldere ochtend adembenemend. En je moet daar staan als de zon opkomt. Dan is je missie echt geslaagd.)

De app maakt het mogelijk om je stappen die je bijvoorbeeld in een bewegingsapp (Strava, Runkeeper) of een smartwatch (Apple, Fitbit, Garmin). Ik heb mijn Fitbit gekoppeld dus de kilometers worden automatisch gesynct.

Of deze claim “80% of existing Conqueror Challenge participants said they will definitely enter another challenge.” helemaal klopt weet ik niet, maar de eerste week is voor mij al succesvol. (Ergens achter mij op Mount Fuji loopt mijn dochter, op weg naar haar eerste medaille ooit. Kijk dat is ook een motivatie!

Dit jaar ga ik minimaal voor het rondje IJsland (1.332 kilometer) wat in 6 maanden te doen moet zijn. Leuke is dat ik op verschillende van deze plekken geweest ben, grote delen al met de auto heb gedaan.
Na de zomer denk ik de Franciscus trail van Florence naar het Vaticaan (503 kilometer) te lopen. En voor volgend jaar kan ik, in ieder geval virtueel één van mijn grote doelen wegstrepen: de Appalachen Trail, ruim 3.100 kilometer. Dat is nog niet de langste, dat is Route 66 met meer dan 3.600 kilometer. Misschien tussendoor nog de Grand Canyon of een andere route die ze nog gaan bedenken.

Zonnetje schijnt, ik ga de eerste kilometers vanuit Reyjavik maar eens beginnen. #the_conqueror_challenges

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes