20210220_151110

Voorjaarsvakantievoornemens

Stress is in huis. En samen met hem of haar de neefjes paniek, angst en depressie. Plus alles wat daar weer mee samenhangt. Ze spiralen samen, en meestal in een niet positieve richting. Ze kwamen in januari met zijn allen tegelijk via de mailbox. Na twee jaar weggeweest te zijn. Eigenlijk bleken ze ondergedoken, en staken opeens de kop weer op. Gelukkig niet bij mezelf. Maar zoals het gaat met mensen waar je om geeft; je trekt het je aan. En het verandert een poosje veel in de verhoudingen. Sterke mensen worden door stress en angst een schim van zichzelf. En er even lekker uitgaan is ook zo wat. Ja wandelen, maar angstige mensen vinden dat, nou ja beangstigend. Zoals alles eigenlijk, heden en toekomst staan enorm onder druk.

Die mooie voornemens deze week konden snel de ijskast in. De tuin is wel onder handen genomen, die wel. Het was mooi weer. De studeerkamer is een beetje opgeruimd. Daar gaat dit weekend nog wel een bezem door. En er moeten dozen met boeken weg, naar school, tweedehandsboekwinkel en naar de Kringloop. Maar alle drie zijn ze eigenlijk gesloten voor opnames.
Slachtoffer is lezen én schrijven. Geen af hoofdstuk voor dat boek. Dat moet ik nog aan de redactrice doorgeven. Ik begrijp de auteurs wel die even in een ver oord (of een zolderkamertje van vrienden) gaan zitten om schrijfmeters te maken. (En daar dan valt voor de af- en verleidingen van een mooie Portugese schoonmaakster 😊)

Ook dat artikel over Ondernemen en moderne bedrijfsmodellen voor managementboek.nl moet even wachten. Er zijn nog tien boeken door te lezen. Over startup strategieën, duurzaam en Rijnlands organiseren, ondernemerslessen en omgaan met onverwachte crisissen. Een week of twee schat ik in. Zo voor de vuist weg, want als stress in huis is kan het zomaar heel onrustig worden. En alles wat je voorneemt is dan zo weer achterhaald. En het zijn ook niet even lekker ontspannende boeken. Gister probeerde is Moeiteloos ondernemen te lezen tijdens Ajax – Lille. Kansloos. Zes succesversnellers voor de intuïtieve ondernemer (wie bedenkt zo’n ondertitel?) kwam niet uhm intuïtief binnen. Multi-tasken, het wordt niet mijn ding. Stress ook niet, heb ik al twee jaar geleden besloten. Je wordt er hartstikke ziek van.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes