IJsland 60% , weer een boom gepland

Klimaatpessimisten leggen de bal voor het herstel van decennia wanbeleid en uitputting van de aarde bij politici en grote vervuilers. Als je leest dat 16 grote mammoettankers evenveel zwavel uitstoten als alle auto’s bij elkaar, dan zou je als simpele burger zomaar kunnen denken, laat maar! Dat is de houding die bij veel mensen plaats aan het maken is, met de vraag: wat helpt het ietsie pietsie steentje dat ik bij kan dragen. Met mijn minder vleeseten, de auto wegdoen, minder vliegen en korter douchen?

Mijn uitgangspunt, we moeten allemaal, op de manier die kan en past, bijdragen. Via je portemonnee, de stembus, en/of actief worden. Dus plant ik bijvoorbeeld bomen. Veel zijn er neergezet in mijn tuin afgelopen jaar. En ik plant ze door mijn zonnepanelen (inmiddels 16) en de steeds 20% van de wandelroutes die ik afleg bij Theconquerors . Op IJsland ben ik net op het 60% punt. Boom nummer drie kan hier de grond in. (Niet in IJsland, daar staan niet veel bomen). Dat is dit jaar boom nummer 18 bij elkaar gelopen. En nummer 19, de eerste boom op de route in het Krugerpark, zal deze week wel gehaald worden. Het zijn kleine stappen, maar goed het is iets.

Na veel boeken gelezen te hebben is actief worden, soms lastig. Wat is werkt echt? Wat heeft impact? Het handige boekje EcoPositief in vijf stappen Doeboek voor een duurzaam dagelijks leven van Babette Porcelijn helpt mij op dit moment goed. Meer informatie, en je eigen impact bekijken :  Think big act now

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes