Mediablog: over oude en nieuwe media

“Mark Deuze en Henk Blanken schrijven samen Popup, een ‘boek’ over de strijd tussen oude en nieuwe media. We doen dat in de beste traditie van open source journalism. We publiceren hoofdstuk voor hoofdstuk fragmenten, paragrafen en stellingen, waarop de lezer gevraagd wordt te reageren. Want de lezer weet meer dan wij. Eerste hoofdstuk: De Toekomst van de Journalistiek.” De Toekomst van de Journalistiek is aan zijn eerste hoofdstuk toe.
Mark Deuze heeft als journalist en assistant professor afdeling Communications van de Indiana University (USA) al ruime ervaring met bloggen op Deuzeblog over de invloed van Internet in het algemeen en bloggen on het bijzonder op de hedendaagse journalistiek. Mark presenteerde op het recente Leve de krant symposium een uitgebreide presentatie Journalistiek en reclamemaken als collaboratief proces
Henk Blanken is adjunct-hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden en daarvoor als journalist verbonden aan diverse weekbladen.

Mark en Henk hebben al eerder samengewerkt bij een publicatie: De Mediarevolutie (Boom, 2003)

Succes met dit goede initiatief

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes