Blogs geeft Irakezen een gezicht

Een interessant en opmerkelijk bericht vanochtend in de Volkskrant over Cecile Landman, werkzaam voor streamtime.org waar vrije media in Irak gestimuleerd wordt. Iraakse webloggers geven (oa via streamtime) een gezicht aan wat er bij de Irakese bevolking speelt.
Streamtime is a loose network of media activists dedicated to assist local media to get connected. Streamtime uses old and new media for the production of content and networks in the fields of media, arts, culture and activism in crisis areas, like Iraq.

“Bloggende Irakezen schrijven over bomaanslagen, corruptie, mensen die van de ene op de andere dag verdwijnen. Maar ook over examens, lekker eten (een van de weinige pleziertjes die ze zichzlef nog gunnen in hun belegerde steden), de relatie met de partner, de stroomonderbrekingen, de eindeloze rijen bij de benzinestations. Bloggers gunnen je een blik in de wereld van de ‘gewone’Irakezen, die elke avond blij zijn dat ze de dag heelhuids zijn doorgekomen.” (De Volkskrant 1-08-05)

Aanvullend artikel in de Daily Star
Een paar blogs:
A family in Baghdad
Iraq Blog Count
Neurotic Iraqi Wife

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes