Is het rustig in de blogosfeer?

Na een heet voorjaar met de komst van 3 bloguitgevers (Web-log, Blog en Blogo), leek het erg rustig te worden in de blogosfeer. Een paar artikeltje hier (FEM Business) , hier (Emerce) en daar (Financieele Dagblad), maar verder…
Sinds een aantal dagen is het weer bal (gelukkig). Het meest interessante is de ontwikkeling van het cashen. En de gevolgen daarvan. Marco ‘Marketingfacts‘ Derksen heeft een deel van zijn businessblog verkocht aan Ilse (ik was een tijdje op de hoogte) en Marco kan daarmee een aantal dromen op marketinggebied gaan verwezenlijken.
Ook Nedstat heeft een deel van zijn activiteiten (de Basics) verkocht aan. En dat is snel doorgedrongen in de blogosfeer. Zeer veel bezoekers van sites die met Nedstat-teller zijn uitgerust worden onaangenaam verrast door pop-ups. Dom van de kopers en lastig voor Nedstat die nog steeds met een Pro-versie in de markt aanwezig zijn. Lees de uitgebreide verslagen van Frank Jansen en de reacties op Frankwatching en Marketingfacts.

Gamert fotoIn dit laatste artikel een bruggetje naar het belang van weblogs. Een artikel in de Telegraaf over De invloed van weblogs wordt hier ontleend. Ik citeer uit het artikel: “Bijna de helft van de 278 ondervraagden bezoekt af en toe wel eens een blog. De grootste groep hiervan, 83 personen, doet dit beroepsmatig, om zodoende op de hoogte te blijven van nieuwtjes op een bepaald vakgebied.” Als de basis van alle info in de Telegraaf op dit soort gegevens berust….
En van de Telegraaf weer een mooi bruggetje naar de mannen van GeenStijl die binnenkort eindelijk komen met hun Gamert-site. Stijlloos game-commentaar, zeg maar. Stukje foto van de lay-out is hier te zien. Ook zij hebben kapitaal binnengesleept en breiden nu uit.

Nadat ik al het bovenstaande getypt en samengevat heb, realiseer ik mij dat ik met en bij alle bovenstaande activiteiten betrokken ben (of geweest). Met Blog en Blogo aan tafel gezeten. Volgende week naar Ilse met Marco, etc. etc.
FlabberlogoMaar de wereld is rond en we moeten verder. Het stinkende grote geld lonkt, dus sinds een maand ben ik met Totally / Flabber bezig. Gert-Jan en Paulo hebben me onderdak verleend voor mijn thesis, in ruil help ik hun met het optuigen van een goede, professionele organisatie, Totally. Meer nieuws vandaag, en de komende maanden: nieuws.totally.nl Met meer dan 500.000 pageviews en meer dan 100 duizend unieke bezoekers per dag, (zie stats) bijna 50 duizend geregisteerde leden en 10 duizend lezers van een maandelijks magazin. Nee, misschien geen invloed (definieer invloed?) , wel lekker veel entertainment. Let´s get them flabbergasted.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes