Juridische aspecten van bloggen

Het gebruik van weblogs in bedrijven is voor veel werkgevers een bedreiging. Maar weinig organisaties zijn zo transparant dat personeel vrijelijk kan bloggen. Een paar afspraken bieden op zich al een goede basis om aan de slag te gaan.
De jurische aspecten van webloggen hebben natuurlijk ook de belangstelling. Iusmentis heeft 50 vragen op een rijtje gezet met betrekking tot die aspecten. Er wordt ingegaan op o.a. Aansprakelijkheid, Rechten van medewerkers, Vrijheid van meningsuiting en Auteursrechten.

Een paar voorbeelden van de vragen:
* Ben ik aansprakelijk voor reacties op mijn weblog?
* Heb ik vrijheid van meningsuiting op mijn blog?
* Mag ik inline linken naar andermans afbeelding?
* Hoeveel mag ik citeren?

Met dank aan Arnoud Engelfriet

2 Responses to Juridische aspecten van bloggen

  1. Marc 20 januari 2006 at 23:08 #

    Interessante post. Ik heb als blogger naar mijn gevoel nog te weinig zicht op het juridische verhaal. Dit heeft ook raakvlakken met de discussie rondom de weblogkrant van Startlog en in hoeverre weblogs daar zondermeer aan mee kunnen/moeten werken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes