lock-and-key-tattoos-image1

Wachtwoord wijzigen van Twitter en Facebook is geen sinecure.

Ik ben weer eens genoodzaakt om mijn wachtwoorden van Facebook en Twitter te wijzigen. Het is een dingetje. Anno 2013 is een “wachtwoord wijzigen” een administratieve hel. Er hangt nogal wat aan vast. Ongemerkt. Sommige zaken zijn vervelend, maar overkomelijk. Ik gebruik de applicaties via twee laptops, twee smartphones en een iPad. Dat opnieuw instellen. Het zij zo.

Nee de “verborgen” gevolgen zijn lastiger. De twitterstream staat op deze pagina (rechts). In mijn WordPress adminisratie moet wachtwoord aangepast worden. De Facebook account heeft ook wat pagina’s als www.facebook.com/wetenswaardig. In de leuke dienst IFTTT moeten alle wachtwoorden geupdate worden.

Nog een slagje dieper liggen de app – optins, oftewel applicaties die via Facebook en Twitter toegang hebben tot andere applicaties. Het is opkomend en dient als bescherming. WordTwit doet dat sinds kort. Het Twitter- en Facebook account wordt meer en meer “sleutel” tot andere diensten. Je logt dan niet met een speciaal wachtwoord in, maar “via” je Facebook account. Spotify zit bijvoorbeeld zo in elkaar. Het wijzigen van een wachtwoord staat gelijk aan het vervangen van het slot. Overal moet een nieuwe sleutel bij komen.   En dat moet dan ook weer voor elk device ingesteld worden. En ja weet je nog precies waar je dat hebt ingesteld? Ik nu een beetje.

PS hier moet toch een dienst voor zijn die dat even in één sweep regelt?

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes