Blogmania! Watskeburt

Een angstaanjagend “blogmania.nl site not found’ schreeuwde in juli dagen van mijn scherm. Budeco had de websites die ze hosten ondergebracht bij een andere partij. Alle migraties waren succesvol behalve.. blogmania. Het was een zooitje. De laatste twee weken zat ik wat in zak en as. Ik had netjes backups gemaakt op de server van de oude provider én bij een dienst in de cloud. Maar die data was weg. Alle afbeeldingen idem. De backup die hersteld is, loopt tot augustus 2011. Uit de rrs feed zijn de postjes vanaf oktober 2012 teruggehaald. Een gat van een jaar is gevallen. Het was even huilen kan ik zeggen.

Alle plugins waren verdwenen dus het was kaal. Alle reacties foetsie. Jammer. Alle metadata weg bij de postjes (tagcloud slaat dus nergens op). Alle paginas waren oud en achterhaald.

Kortom is er veel werk te doen. Mathijs en Wilco van Budeco zijn zeer behulpzaam. Hun keuze van de provider zal de juiste zijn geweest. Maar het heeft me wel overvallen.

En nu?

Ik dacht echt even aan stoppen. Maar Blogmania is al sinds 2005 mijn schrijfspeeltuin en die speeltuin heb ik nodig om te oefenen en zakelijke en privedingen te publiceren. Dus zal ik een nieuw thema inrichten ( het WOO canvas thema Magazine stijl link). Ik zal content aanvullen met tags en foto’s. Alle pagina’s moeten weer worden geactualiseerd. Ik zal van andere sites waar ik stukken geschreven heb deze op blogmania zetten om wat tijdsconsistentie te krijgen.( als iemand een idee heeft hoe dit anders te doen houd ik me aanbevolen.). Kortom er is werk aan de winkel. De speeltuin moet weer opgebouwd worden na een verwoestende storm. So be it.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes