jurybijeenkomst

Boekenvloedgolf overleefd

Een totaal van 42 boeken zijn er bij mij in ruim twee maanden ‘doorgespoeld’.  De eerste opmaat voor de selectie van het Managementboek van het Jaar 2014. De volgende fase is een stuk of acht boeken beoordelen voor de shortlist. En dan uit die zes de winnaar selecteren. We doen dit met zijn zessen. Op 17 april is de uitslag tijdens het Managementboek Gala. Maar goed we zijn er nog niet. De wintersport is voor de boeken.

Mijn indruk van het aangeleverde is matig. Ik deel die mening met de andere juryleden. We zijn ook op een shortlist van 50 boeken uitgekomen (van de 250 titels). Een paar jaar geleden was dat 60 van de 180. Er is een explosie van in eigen beheer uitgegeven publicaties. Zelfpublicatie op platformen als mijnmanagementboek.nl zijn populair. Je hebt zo als consultant of auteur makkelijk je eigen boek in handen. Het nadeel is het ontbreken van die diensten die een professionele uitgever de auteur kan bieden: kritische redactie, mooie doordachte opmaak en commerciële twits. Meer over mijn indrukken onder andere over V.I.A.G.R.A.Management?

In de tussentijd zijn er nog een aantal boekblogposts geschreven. Nog niet gelezen? Ga uw gang. De top 3 volgens de lezers van de Management Boekblog

Scrum een goed voornemen
Explosie van mindfulness
Lean dijt uit

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes