happy-new-year-concept-years-written-rising-stone-pile-man-hand-adding-stone-to-tower-background-blurred-sunset-happy-211638724

Achterover naar voren kijken: 2021 en 2022

Het was een complex jaar, dat 2021 coronajaar. In een andere post steek ik een middelvinger naar corona op. Was het jaar nu echt zo k*t? Nou dat valt achteraf wel mee. En kan ik daar wat mee voor naar 2022. In deze post terugkijken naar 2021 en vooruit naar 2022.

In 2020 heb ik me al wat nieuwe doelstellingen en leergebied gesteld rondom schrijven, duurzaamheid en gezondheid: mezelf opnieuw uitvinden. Dat was de beginstand van 2021. Schrijven, werken aan mijn gezondheid en het klimaat. Dat ging goed, en soms wat minder. Een aantal dingen wil je niet alleen achter een keukentafel doen.

Schrijven

Een boek schrijven is zo’n ding. Er kwamen drie hoofdstukken, nog zes artikelen die de titel kregen Uit de boeken voor managementboek . En toen zat het voor de vakantie even vast. De bedachte structuur, het klopte niet. Dat werd zoeken. Maar dat is nu wel gevonden in de disruptive waves theorie van Carlota Perez in Technological Revolutions and Financial Capital (2002) en recent opgepakt door Per Espen Stoknes in Tomorrow’s Economy. Op mijn elevator pitches over het thema van het boek heb ik dit jaar alleen maar positieve reacties gehad. Het moet nog wel voor 80% op papier etc.

Duurzaam

Over dit een volgend postje. Maar met name in mijn werk ga ik hier meer mee doen. Bewust om onze studenten aan het denken te zetten én projecten succesvoller te laten slagen buiten het onderwijs om.

Gezondheid

Daar ben ik druk mee bezig geweest. Er zijn wat kilo’s en centimeters omvang af. Ik heb de Conquerors events ontdekt en rond in januari met de kids Route 66 af. De langste route was rondje Ijsland. (lees hier het laatste verslag). Soms wel saai, maar weer mooi toen we er in oktober doorheen reden.
En op 1 januari begin ik met de eerste stappen van de Appalachian Trail, 3167 kilometer die ik in één jaar wil halen. Dit jaar ruim 3.500 kilometer gelopen, dus dat moet lukken.

Met al dat gewandel kwamen ook de luisterboeken op Storytel. 16 boeken heb ik geluisterd waaronder bijna alle Harry Hole verhalen van Jo Nesbo. Nu nog de laatste, Het Mes.

Mooie onderwijsprojecten en -werk

Ze doen veel aan reclame voor ons onderwijs die studenten. Van gewaardeerd door de opdrachtgever tot aan uitzonderlijk werken ze eraan. Over de security engineering projecten mag ik niet teveel zeggen, maar neem een kijkje in de Game Studio projecten van 2021 (semester 2 en semester 1. Ik ben er trots op dat ik een dag in de week de tijd heb om al die leerervaringen op het gebied van Extended reality in een onderzoek kan verpakken. Hoe persoonlijk de projecten kunnen worden heb ik proberen te vangen in een blogpost over Kankerspoken voor werkenbijhogescholen.nl. We zijn als coaches van 038games zo trots op de prestaties van al onze studenten.

Andere onverwachte dingen

Tot twee keer toe belden bestuurders van Oud Zuylen Utrecht mij op een ongelukkig moment. Uiteindelijk was het verzoek of ik Ed van Eeden wilde opvolgen als voorzitter van de schaakvereniging. Op 7 september kreeg ik op de ALV de voorzittershamer uitgereikt. Voor alle sportverenigingen en zeker die indoor zijn is 2021 een slecht jaar geweest. We schaken (dammen, bridgen etc.) nu online. Hopelijk brengt 2022 meer beweging achter de borden.

Mijn persoonlijke doelstellingen voor 2022

Op 16 juli dan gaat het gebeuren, dan word ik 60. En ook niet meer dan dat. Ik blijf doorwerken, er wordt doorgelezen en geschreven. Van een aantal zaken mag wel iets meer of concreter. Meer focus en meer positiviteit. Positieve intelligentie van Shirzad Chamine, een echte internationale bestseller ligt nog op mijn bureau. Who knows wat ik daar mee kan.

Een selectie uit een paar zeer concrete persoonlijke doelen:

  • In 2022 moet het manuscript van het managementboek af;
  • Technieken uitproberen om focus te krijgen én te houden;
  • Mijn gewicht moet verder omlaag (minimaal onder de 110) en deels door regelmatig naar de sportschool (als het kan weer zwemmen op school), gezond eten én ruim 3.600 kilometer wandelen. (4 Conqueror medailles).
  • Misschien kan de ablatie plaatsvinden wat mij medicijn loos maakt;
  • Voor de zomer onderzoeksresultaten Extended Reality (XR) publiceren (eventueel in de vorm van een boekje);
  • Implementeren van drie duurzaamheidsprojecten en een stuk SDG-onderwijs’;
  • Elke maand één literair boek van een vrouwelijke auteur;
  • Mijn ELO schaakrating moet boven de 1900 (want dat was droevig de afgelopen drie bordpartijen, (veel) beter staan maar laten verzanden in remises). Ik heb er een schaakplan voor gemaakt, met driemaal in de week studie en/of een partij spelen.

Het wordt dus een lekker actief jaar. Nu eerst twee weken vakantie.

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes