Blogs belangrijk voor lokaal nieuws

Ik zit door dagen oude feeds te lezen en kwam een link tegen naar het artikel Local News: Who is Going to Write for Citizen Me? van blogjournalist Tim Porter. De vragen die Porter stelt sluiten sterk aan bij de vragen die nu gesteld worden door de traditionele media (zie nationaal Massamedia op ontdekkingstocht in de nieuwe wereld en Europees Hoe oude media in een nieuwe wereld kunnen overleven) : “Can grassroots journalism bridge that gap between local information and local news? Is it even necessary to do so? Or is just having the public distribution of the information sufficient to fulfill the need of an informed citizenry?”
Er zit in dit artikel een mooie spanning tussen de activiteiten van de huidige massa media en de wens van de lezers. Tussen de gefixeerde werkelijkheid van de krant en de fluiditeit van de gemeenschappen waar de meeste moderne burgers in zitten. Ik woon in Utrecht, ben fan van Ajax (als mijn dochter dit eens las), schaak internationaal, studeer management aan het IBO, lees voornamelijk Engels, geinteresseerd in Slow, lid van vele gemeenschappen. Daar past niet een krant of blad bij.

Nog een mooie gedachte uit het stuk van Porter: “I have said many times and continue to believe that the crisis that confronts newspapers presents them with a tremendous opportunity for reinvention, with a chance to refocus their journalism in more engaging ways. They also have the opportunity to enable and encourage more grassroots forms of journalism that operate in partnership with and complement the traditional elements of journalism.”

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes