2 nieuwe weblogs / sites

Adel verplicht. Ik ontvang regelmatig vragen om sites te promoten, en ik houd dat wat af. Maar goed, soms moet je een handje uitsteken om anderen een handje te helpen. Blogmania behoort inmiddels tot de gevestigde namen niet waar. Dus elke eerste week van de maand stel ik 2 recent gestarte weblogs of sites die over weblogs gaan voor. Deze keer startlog.nl en nieuwszicht.com

StartlogStartlog wil een onafhankelijk overzicht geven van wat er gebeurt in de (om te beginnen de nederlandse) blogosfeer. Een startpagina voor weblogs dus. De site ziet er strak uit, maar zoals ze zelf ook zeggen: er moet nog een hoop gebeuren. Je kunt je weblog zelf bij startlog.nl aanmelden.

nieuwszichtNieuwszicht is “een compleet nieuw initiatief, namelijk een journalistiek verantwoorde nieuwswebsite in weblog vorm. Dit geeft je de mogelijkheid elk moment van de dag up-to-date te blijven plus je reactie op het nieuws te geven en mee te discussiëren met de andere bezoekers.”
OK dan, wie zitten erachter. Studenten journalistiek en communicatie. Dit omdat deze groep het beste aanvoelt wat de doelgroep interesseert en bovendien grote ambities heeft in het vakgebied van de journalistiek. NieuwsZicht richt zich op jongvolwassenen die geïnteresseerd zijn in actualiteit en opinie. Met andere woorden iedereen met een mening en die niet bang is deze te uiten.
Nou dat is een mooi initiatief. Als jullie Flabber maar niet in de weg zitten. Veel succes in ieder geval.

2 Responses to 2 nieuwe weblogs / sites

  1. Mathijs 6 oktober 2005 at 00:53 #

    Hartelijk dank voor het plaatsen van http://www.nieuwszicht.com

    Vanaf eind volgende week zal het schrijversteam compleet zijn en er dus ook veel meer gepost worden. Wij streven er natuurlijk altijd naar om de kwaliteit van de posts te verbeteren. Journalistiek studenten zullen dit zo oppikken lijkt me.

  2. Julien 1 juli 2006 at 11:15 #

    Als je er zin in hebt kan je altijd een keertje op bezoek komen op mijn website http://julienonline.be
    Het is een persoonlijke website met verschillende pagina’s. Bezoekers hebben de mogelijkheid om zelf ook advertentie’s te plaatsen op mijn site. Iedereen welkom

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes